Webdesign og sociale medier skal hænge sammen

Sociale medier fylder mere og mere i vores hverdag. Langt de fleste virksomheder har i dag profiler på en eller flere sociale medier, og de har også langt en strategi for, hvordan de sociale medier skal anvendes. De sociale medier har skabt et talerør direkte til kunderne – og kunderne kan i øvrigt også meget lettere komme i kontakt med virksomheden.

Når de sociale medier bliver brugt som en aktiv del af virksomhedens strategi, hvorfor så ikke også tænke det ind i webdesignet? Det udgør jo trods alt en del af virksomhedens samlede billede udadtil. Derfor bør der også være en sammenhæng i denne visuelle identitet. Det betyder, at profilbilleder og coverbilleder skal passe ind i virksomhedens øvrige grafiske linje, så brugerne ud fra det visuelle kan kæde platformene sammen.

Brugerne skal vide, at du findes!

Kunne du forestille dig at have en profil på de sociale medier, hvor du ikke linker til din hjemmeside? Hvorfor skulle du så have en hjemmeside, der ikke linker til de sociale medier. Ligesom med dit øvrige webdesign handler det om at gøre det let for brugeren. Derfor bør brugeren også kunne klikke sig videre fra din hjemmeside til dine sociale profiler.

Hvis en bruger har fundet ind på din hjemmeside for første gang og gerne vil følge med i din virksomhed, opdateringer, tilbud m.m., vil brugeren sandsynligvis gerne finde dig på de sociale medier. På den måde skal brugeren nemlig ikke selv opsøge nyheder og nye tilbud, det kommer automatisk i brugerens newsfeed. Gå aldrig ud fra, at brugeren selv tjekker din hjemmeside med jævne mellemrum.

Fortæl dine besøgende hvilke sociale medier, de kan finde dig – og hjælp dem derover. Giv brugeren links direkte til dine sociale profiler. Du kan ikke forvente at brugeren selv søger efter dit firmanavn på de sociale medier. Derfor skal du hjælpe brugeren derover, hvis du vil have flere følgere.

Sociale ikoner i webdesignet

Langt de fleste hjemmesider bliver bygget gennem forskellige CMS-systemer. Fælles for CMS-systemerne er, at der findes en lang række forskellige temaer, som gør det muligt at tilpasse hjemmesiden efter dine egne ønsker. Temaerne tilbyder i høj udstrækning de samme funktioner – bare pakket ind i forskelligt design.

En af disse funktioner er, at du med ét klik kan tilføje ikoner til de sociale medier et givent sted i dit webdesign. Det kan for eksempel være i headeren eller i footeren, hvor ikonerne er synlige uanset hvilken side, brugeren besøger.

Det er vigtigt, at de sociale ikoner er synlige for brugeren – helst på alle siderne. Hvis dette ikke er tilfældet, kan du ikke være sikker på, at brugeren besøger den side, hvor linkene til dine sociale profiler ligger. Dermed vil brugeren heller ikke være fristet til at klikke sig videre til dine sociale profiler.

Få dine brugere til at klikke sig videre

Lige som det gælder med alle andre call-to-actions (CTA) – jo tydeligere de er, jo flere brugere vil klikke på dem. Derfor er det ikke nok at ”gemme” de sociale ikoner i headeren, lige som alle dine konkurrenter også gør.

Når du alligevel arbejder på dit webdesign, så skab blikfang for dine sociale medier. Hvis du skiller dig ud og gør noget anderledes i forhold til dine konkurrenter, så ser brugerne det også. Blikfanget kan også vække brugernes nysgerrighed og interesse.

Få brugerne til at dele dit indhold

Mange virksomheder skriver nyheder eller blogger på deres hjemmeside. Dette har selvfølgelig primært det formål at lokke brugerne ind på hjemmesiden. Når du eksempelvis blogger kan det være for at give brugerne ny eller opdateret viden om et emne. Det har altså værdi for brugerne.

Hvis brugerne kan lide det de læser, vil de også være tilbøjelige til at dele nyheden eller blogindlægget med deres netværk. Det skal dog være let for brugerne at gøre det, ellers gider de ikke.

Det kan virke meget simpelt at kopiere en url og indsætte denne som en statusopdatering på det sociale medier, hvor brugeren vil dele det. Men hvad nu, hvis brugeren har læst indholdet fra sin telefon? Så bliver det pludselig meget mere besværligt for brugeren at dele indholdet.

Det handler igen om at gøre det let for brugerne. Derfor kan du med fordel implementere ”social shares” efter teksten, som brugerne kan dele. Lige som de sociale ikoner er blevet en fast del af langt de fleste temaer, så er denne funktion det også. Når det er så simpelt for dig at implementere, hvorfor så ikke gøre det lige så let for dine brugere at dele det?

Log ind med Facebook

De sociale medier fylder i dag så meget, at mange steder, der kræver, at du logger ind, tilbyder, at du kan logge ind med din Facebookprofil, Twitterprofil, Googlekonto eller lignende. Ved at tilbyde dette bliver det også meget lettere for brugerne at logge ind, da de nemlig slipper for at indtaste deres oplysninger, hver gang de opretter en ny profil.

Når du tilbyder dine brugere, at de kan logge ind ved hjælp af deres sociale profiler, bliver det også hurtigere for brugerne at oprette sig. Det skaber altså en særlig værdi for brugerne, som derfor også vil være mindre betænkelig ved at logge ind. På den måde kan din konverteringsrate også stige.

Sociale anmeldelser skaber troværdighed

De sociale medier har gjort det let for brugerne at dele deres oplevelser med virksomhederne. Disse oplevelser kan være med til at påvirke andre brugere, hvad enten det er positivt eller negativt. Får du gode anmeldelser fra dine brugere på de sociale medier, så implementer dem i dit webdesign. Det vil skabe troværdighed, når nye brugere besøger din hjemmeside.

Ved at være synlig på de sociale medier er der også risiko for, at du får dårlige anmeldelser. Her er det vigtigt, at du forholder dig til disse – måske er det din vej til forbedring. Når andre brugere kan se, at du tager kritikken til dig og prøver at løse problemstillingen, kan det skabe tillid, selvom anmeldelsen var negativ.

Når du implementerer anmeldelser i dit webdesign, sender du et signal til dine brugere om, at du ikke har noget at skjule, at du hjælper brugerne, og at du gør det tilfredsstillende. Det betyder også, at brugere, der måske tidligere var i tvivl, om de ville handle med dig, kan blive overbevist. Det kan altså have en positiv effekt på konverteringsraten.

Brug videoer

Laver du videoer som en del af din markedsføringsindsats? Eller måske videoguides til, hvordan et produkt kan bruges? Eller måske en helt anden type videoer? Hvis videoer er en del af dine aktiviteter, er der stor sandsynlighed for, at du deler dem på Youtube. Her er de også lette at dele på andre sociale medier.

I stedet for kun at vise videoerne på de sociale medier, så bør du også vise dem på din hjemmeside, når det passer ind. Du kan fortsat uploade dine videoer til Youtube (eller Vimeo), og derefter indlejre videoerne på de passende steder på din hjemmeside.

Videoer er effektive til at skabe blikfang, og det kan få brugerne til at bruge endnu længere tid på din hjemmeside.

Sociale medier og webdesign går hånd i hånd

Der er mange måder at implementere de sociale medier i dit webdesign. Fælles for alle er, at de kan være med til at påvirke konverteringsraten på din hjemmeside samt brugerengagementet på tværs af kanalerne. Det er et strategisk valg at oprette forskellige sociale medier, men hvis dine kanaler ikke understøtter hinanden, er der intet formål med det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *