Den grafiske røde tråd giver genkendelighed og troværdighed

Grafisk roed traad

Design er vigtigt, og det er også vigtigere, end mange måske lige går og tror. Man får et lille fingerpeg om det, hvis man kigger på uddannelserne, man kan tage i Danmark. Der er flere, der drejer sig om design og UX, fordi branchen godt ved, hvor vigtigt design er.

Når vi som mennesker ser på noget, ser vi ikke på bogstaverne først. Vi ser på de grafiske elementer, vi instinktivt kan genkende. Derfor er det vigtigt, at ens hjemmeside har et udtryk, som stemmer overens med det, man gerne vil signalere udadtil.

Piktogrammer er lavet ud fra samme devise – vi kan instinktivt godt forstå, hvad det lille billede betyder, uanset hvilket sprog vi taler. På den måde kan vi finde toilettet, en rasteplads, eller noget tredje, selvom vi ikke taler det lokale sprog.

Det visuelle er noget af det, vi genkender først, og derfor skurrer det i øjnene, hvis vi forventer noget andet, end det vi får. Og det virker utroværdigt, hvis vi bliver stillet noget i udsigt, som vi ikke får.

Manglende sammenhæng koster kunder

I dag er der så mange kanaler og platforme, man kan udkomme på, at man aldrig rigtig kan vide, hvor en potentiel kunde vil få øje på dig første gang. Der er ikke en klar sti fra, at man kommer fra det ene sted, og man så kommer derfra til ens hjemmeside.

Man kan ligeså godt blive set på Facebook, Instagram, en flyer i postkassen, få videresendt en nyhedsmail fra en bekendt, og så klikker man ind på hjemmesiden.

Det betyder, at man får mange indtryk, af virksomheden, inden man er klar til at besøge hjemmesiden. Hvis man får 4 forskellige indtryk gennem 4 forskellige kanaler, ved man som potentiel kunde ikke, hvad man skal forvente.

Når man ikke ved, hvad man skal forvente, kan man heller ikke stole på virksomheden, og i sidste ende kan man ende med at tabe kunder på dårlig grafisk eksekvering.

Tænk især på det i direkte kontakt

Grafik paa tvaers af platforme

Den røde tråd i det grafiske udtryk er især vigtigt, når der er tale om den direkte kontakt mellem din virksomhed og modtageren. Hvad enten det er direct mail, man sender til den fysiske postkasse, eller e-mails til den digitale, skal det grafiske univers ligge i tråd med resten.

Når du sender direct mail og henvender dig direkte til en potentiel kunde, skal der være endnu mere styr på udtrykket. Her bliver det meget tydeligt, hvem der er afsender, og derfor skal din direct mail-kampagne meget tydeligt illustrere, hvor den kommer fra – og det skal stemme overens med de andre kanaler.

Modsat reklamer i tv eller store bannere i bybilledet, som man let kan tune ud og som fungerer som mere selvstændige indtryk, kommer den direkte markedsføring et bestemt sted fra.

Hvis man ikke får det samme indtryk, når man klikker sig ind på virksomhedens hjemmeside, efter noget direct mail er dumpet ind i postkassen, skaber det friktion i hovedet på modtageren, og det er lige præcis det, man gerne vil undgå, hvis man gerne vil konvertere interesserede til besøgende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *