Billeder er vigtige for dit webdesign

Billeder kan have mange gavnlige effekter for dit webdesign. Billeder kan bruges til at vise virksomheden, bryde tekster op, skabe opmærksomhed m.m. ligesom ikoner kan bruges til at illustrere et emne. Billeder og ikoner er det, der får hjemmesiden til at se godt ud, og det er med til at skabe en øget opmærksomhed fra brugerne.

Rigtig mange mennesker lærer bedst gennem visuelle virkemidler. Derfor er billeder også vigtigt i dit webdesign. Hvis du bruger billeder som en del af dit webdesign vil du derfor skabe en øget opmærksomhed, og det vil være lettere for brugerne at huske din hjemmeside, hvis dine billeder understøtter dit indhold.

Tag selv billeder

Hvis du bruger billeder på din hjemmeside til for eksempel din kontaktside, er det en god idé at bruge billeder, som du selv tager. Ved at tage et billede af virksomhedens fysiske rammer eller af medarbejderne, og sætte dette på din kontakt-side, skaber du en tillid blandt brugerne. Denne tillid kan du ikke på samme måde opnå ved at bruge generiske billeder.

Når du selv tager de billeder, som du bruger på din hjemmeside, så er du også sikker på, at du ikke krænker andres ophavsret. Det er dog vigtigt, at du ikke bruger billeder med tilfældige motiver. Hvis billedet ikke har en relevans for den tekst, der står på siden, kan brugerne ikke forstå sammenhængen, og dermed er der risiko for, at brugerne mister interessen – og i værste tilfælde forlader din hjemmeside igen.

Brugen af stock photos

Hvis du ikke selv har muligheden for at tage billeder, der passer til indholdet på din side, findes der mange hjemmesider, der tilbyder stock photos. Nogle steder er billederne gratis – for eksempel Pixabay – andre steder betaler du for brugsrettighederne – for eksempel Adobe Stock.

Der findes millioner af forskellige billeder på disse forskellige hjemmesider. Sørg dog for at læse, hvilke rettigheder du får. Nogle billeder må du ikke bruge til kommerciel brug, lige som hvis du bruger billederne til videresalg – for eksempel hvis et billede bliver trykt på en t-shirt, som du sælger – så skal du have en udvidet licens.

Infografik

Infografik er blevet særligt populært. Det er en effektiv måde at gemme information i et billede, og så bliver det sjovere for brugeren at læse. Infografik kan bruges til mange forskellige formål, bl.a. til ”undervisning” eller how-to-guides.

Infografik samler det vigtigste fra det pågældende emne. Dermed kan det skabe et hurtigt overblik for brugeren, og du kan samtidig uddybe infografikken i din tekst, så brugeren altså også får mulighed for at lære mere om emnet.

Billeder skaber stemning

Der er ingen tvivl om, at billeder er et meget effektivt virkemiddel i dit webdesign. Bruger du billederne ”korrekt” får du mulighed for at påvirke brugernes opfattelse af emnet. Du kan med andre ord manipulere brugernes følelser ved hjælp af billeder (og andre grafiske virkemidler, som eksempelvis farver).

Billeder er også med til at skabe ekstra opmærksomhed. Derfor er det også blevet mere og mere normalt, at forsiden på hjemmesiden består af et stort billede, hvor der er lagt animeret tekst samt knapper over. Denne type virkemidler er særligt effektive, når brugerens opmærksomhed skal fanges.

Forestil dig selv en hjemmeside uden billeder. Du vil hurtigt finde hjemmesiden kedelig og forlade den igen, selvom indholdet måske er yderst relevant for dig. Derfor er billeder en meget vigtig del af dit webdesign, når det handler om at fange og opretholde brugerens opmærksomhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *